Kära museibesökare! Viktig information inför ditt besök med anledning av covid-19.

Stiftelsen Grenna Museum följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer och beslut med anledning av covid-19.

I nuläget håller museet öppet som vanligt. Vi ger inga visningar men du kan fortfarande boka filmsal med introduktionsfilm för din grupp. Vi debiterar ingen avgift för bokning av filmsal, endast ordinarie entréavgift. För entréavgifter, öppettider etc. se vår hemsida alternativt din bokningsbekräftelse.

Tillsvidare gäller max 50 besökare samtidigt i vår utställning, med följande konsekvenser för dig som besökare.

Bokade grupper

• Vi kan tvingas avboka inbokade grupper hos oss om antalet överstiger 50 personer. Vi återkommer till dig inom det närmaste om just din grupp påverkas, och hoppas på förståelse för dessa nödvändiga åtgärder.
  • Vid ankomst:
    Ansvarig för gruppen anmäler sin grupp i receptionen. Vi vill då veta antal och vilken biljettkategori som gäller för respektive person (vuxen, barn, student, etc.).
    Övriga deltagare får under tiden hänga av sig kläder och göra eventuella toalettbesök – undvik trängsel.
    Innan ni går in i utställningen får ni en liten ”besöksskylt”. Detta är vårt sätt att ha koll på hur många som befinner sig i utställningen. Efter besöket lämnar du skylten på anvisad plats.
  • Större grupper delas på två filmsalar med introduktionsfilm. Vi har möblerat om i filmsalarna med armlängds avstånd mellan stolarna för att undvika trängsel.
  • Håll avstånd vid kö!
  • Endast kortbetalning eller fakturering.

Enskilda besökare

• Vi kan tvingas be dig vänta med ditt besök tills antalet museibesökare i utställningen understiger 50 personer.
  • Vi har reducerat antalet sittplatser i filmsalarna för att undvika trängsel.
  • Håll avstånd vid kö!
  • Endast kortbetalning.

Franckska gården, lokalhistorisk utställning

För den lokalhistoriska utställningen i Franckska gården ber vi dig om egenansvar. Vi ber dig hålla avstånd till andra besökare alternativt vänta en stund med ditt besök. Håll avstånd vid kö!

Grännabergets friluftsmuseum

Max 2 pers./stuga och max 6 personer i vagnmagasin. Detta gäller vid de enstaka tillfällen under sommaren då museets personal håller respektive objekt öppet. Håll avstånd vid kö!

Rasmus kvarn

Kulturvandring kan bokas som vanligt. Guidning vid kvarnen ges utomhus. Med tanke på trånga utrymmen gäller max 6 personer inne i kvarnen samtidigt. Endast betalning med swish för enskilda besökare. Håll avstånd vid kö!

Vi beklagar det eventuella stök som ovanstående kan orsaka dig som besökare, men vi gör det av nödvändighet.

Du är hjärtligt välkommen!

Håkan Jorikson, museichef