Visningar & Pedagogiska program

En ny basutställning är på plats och visningsverksamheten är igång igen med delvis nytt innehåll. En introduktionsfilm om S A Andrées polarexpeditionen visas kontinuerligt för våra besökare men den kan också bokas för en grupp, följd av en frågestund med en av våra guider. Utöver visningar för små och stora har vi också två föreläsningar som kan bokas. Du hittar dem här
För att uppleva Grännas historien ute i staden finns vandringsleden ”Mellan tallar och tullar” med informationsskyltar längs med vägen. Mer information om leden finns här

Oavsett vad du väljer så bokar du genom e-post andree@grennamuseum.se eller per telefon  036-10 38 90. Skriv gärna i ärenderaden vilken visning/föreläsning som avses.

 

Inför besöket

Ska du besöka museet som grupp? För att besöket ska gå så smidigt som möjligt finns en del saker som är viktiga att tänka på. Här hittar du information som är bra att veta inför besöket samt arbetsblad för skolklasser.

Bra att veta inför besöket
 

S A Andrées polarexpedition 1897

saa_C2_10

Boka vår populäraste visning: S A Andrées polarexpedition.

Vi erbjuder två olika typer av visning beroende på säsong. Läs mer om det gäller grupp med barn/ungdom respektive vuxen grupp.

Kvarnvisning: Rasmus kvarn i Röttle by

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I den gamla industribyn Röttle by söder om Gränna ligger  Rasmus kvarn, en kvarn med anor från 1600-talet som fortfarande är i drift. Boka en visning av Rasmus och upplev kvarnens mekanism och känn rörelsen i kvarnen när säden mals till mjöl. Kombinera gärna visningen med fika på kvarnvinden (max 18 personer). Visningsperiod 21 maj – 30 september 2018.

 

 

Skolgrupp          Tid: 30 minuter.
                              Antal: Max 60 personer.
                              Pris: 300:- (vardag – start senast kl. 16.00) eller 800:- (kväll/helg).

Vuxengrupp      Tid: 60 minuter.
                              Antal: Max 60 personer.
                              Pris: 600:- (vardag – start senast kl. 16.00) eller 800:- (kväll/helg).

 

Kulturvandring i Röttle by

I den gamla industribyn Röttle by söder om Gränna kan du boka en kulturhistorisk vandring med besök i  Rasmus kvarn, en kvarn med anor från 1600-talet som fortfarande är i drift. Vandringen går på kuperad stig i ca 1,2 km så tänk på att ha bekväma skor och kläder efter väder. Kombinera gärna med fika på kvarnvinden (max 18 pers.). Rekommenderad vandringsperiod: 21 maj till 30 september 2018.

 

Tid: 90 minuter.
Antal: Max 60 personer.
Pris: 1000:- vardag (vardag – start senast kl. 16.00) eller 1400:- (utanför museets öppettid).

Stadsvandring: I Amalias fotspår

Amalia Eriksson fick 1859 tillstånd att bedriva sockerbageri i Gränna. I tillståndet stod att hon utöver andra godsaker skulle baka ”så kallade polkagrisar”. Tack vare henne är Gränna idag hela Sveriges polkagrisstad. Under denna stadsvandring får er grupp lära sig mer om stadens historia med utgångspunkt från var Amalia Erikson bodde. Vandringen startar och avslutas vid Grenna Museum.

 

 

Tid: 90 minuter.
Antal: Max 25 personer
Pris: 1000:- (vardag – start senast kl. 16.00) eller 1400:- (kväll/helg).

 
EnglishSwedishRussia