Visningar & Pedagogiska program

Vi bygger om delar av museets utställningar som gör att vi under hösten 2017 och en bit in på våren 2018 inte kan erbjuda några visningar.
Till grupper som vill besöka Polarcenter under denna period erbjuder vi en nyproducerad introduktionsfilm om S A Andrées polarexpedition som rullar kontinuerligt under hela dagen. Föranmäl er gärna.
För att uppleva Grännas historien ute i staden finns vandringsleden ”Mellan tallar och tullar” med informationsskyltar längs med vägen. Mer information om leden finns här

Du bokar genom e-post andree@grennamuseum.se eller per telefon  036-10 38 90

 

Inför besöket

Ska du besöka museet som grupp? För att besöket ska gå så smidigt som möjligt finns en del saker som är viktiga att tänka på. Här hittar du information som är bra att veta inför besöket samt arbetsblad för skolklasser.

Bra att veta inför besöket
 

S A Andrées polarexpedition

saa_C2_10

Boka vår populäraste visning om S A Andrées polarexpedition.

Gruppen får slå ner och se vår nyproducerade introduktionsfilm på 15 minuter och efteråt finns möjlighet att ställa frågor och diskutera expeditionen med en av museets anställda i ca 10 minuter. Efter detta är ni redo att upptäcka museet på egen hand. Introduktionsfilm och frågestund ingår i entrépriset men, måste bokas i förväg. Vi har två visningslokaler som tar 30 personer var. Större grupper halveras eller bokas in efter varandra. Beräknad tid för hela besöket ca 60 minuter.
OBS inga visningar tills vidare på grund av ombyggnation.

 

Rasmus kvarn i Röttle by

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I den gamla industribyn Röttle by söder om Gränna ligger  Rasmus kvarn, en kvarn med anor från 1600-talet som fortfarande är i drift. Boka en visning av Rasmus och upplev kvarnens mekanism och känn rörelsen i kvarnen när säden mals till mjöl.

Skolgrupp, max 60 pers.: 30 minuters guidad visning inkl. entré, 300:- vardag (start senast kl. 16.00) och 800:- kväll/helg.
Vuxengrupp, max 60 pers.: 60 minuters guidad visning inkl. entré, 600:- vardag (start senast kl. 16.00) och 800:- kväll/helg.
Kombinera gärna visningen med fika på kvarnvinden (max 18 pers.).

Visningsperiod: 1 maj till 30 september.

 

Kulturvandring i Röttle by

I den gamla industribyn Röttle by söder om Gränna kan du boka en kulturhistorisk vandring med besök i  Rasmus kvarn, en kvarn med anor från 1600-talet som fortfarande är i drift.

Den kulturhistoriska vandringen tar ca 1½ timma, inklusive besöket i kvarnen. Vandringen går på kuperad stig i ca 1,2 km så tänk på att ha bekväma skor. Pris 1000:- vardag (start senast kl. 16.00) eller 1400:- kväll/helg. Max 60 personer. Kombinera gärna med fika på kvarnvinden (max 18 pers.).

Rekommenderad vandringsperiod: 1 maj till 30 september.

Visning efter önskemål

Vi kan erbjuder visningar med olika inriktningar helt efter era önskemål, till exempel om Amalia och polkagrisarna.
Kontakta oss för mer information genom e-post andree@grennamuseum.se eller per telefon  036-10 38 90.

 
EnglishSwedishRussia