Visningar & Pedagogiska program

Ny basutställning på plats och visningsverksamheten är igång igen. En nyproducerad introduktionsfilm om S A Andrées polarexpeditionen visas kontinuerligt för våra besökare, men den kan också bokas för en grupp, följd av en frågestund med en av våra guider.
För att uppleva Grännas historien ute i staden finns vandringsleden ”Mellan tallar och tullar” med informationsskyltar längs med vägen. Mer information om leden finns här

Du bokar genom e-post andree@grennamuseum.se eller per telefon  036-10 38 90

 

Inför besöket

Ska du besöka museet som grupp? För att besöket ska gå så smidigt som möjligt finns en del saker som är viktiga att tänka på. Här hittar du information som är bra att veta inför besöket samt arbetsblad för skolklasser.

Bra att veta inför besöket
 

S A Andrées polarexpedition

saa_C2_10

Boka vår populäraste visning om S A Andrées polarexpedition.

En grupp kan boka vår nyproducerade dramatiserade introduktionsfilm på 15 minuter och efteråt finns möjlighet att ställa frågor och diskutera expeditionen med en av museets anställda i ca 10 minuter. Efter detta är ni redo att upptäcka museet på egen hand. Bokning måste göras i förväg och kostar 200 kr/sal, plus entréavgift.

Vi har två visningslokaler som tar ca 30 personer vardera. Är er grupp större kan två filmsalar bokas och gruppen delas mellan dessa. Beräknad tid för hela besöket är ca 90 minuter.
 

Rasmus kvarn i Röttle by

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I den gamla industribyn Röttle by söder om Gränna ligger  Rasmus kvarn, en kvarn med anor från 1600-talet som fortfarande är i drift. Boka en visning av Rasmus och upplev kvarnens mekanism och känn rörelsen i kvarnen när säden mals till mjöl.

Skolgrupp, max 60 pers.: 30 minuters guidad visning inkl. entré, 300:- vardag (start senast kl. 16.00) och 800:- kväll/helg.
Vuxengrupp, max 60 pers.: 60 minuters guidad visning inkl. entré, 600:- vardag (start senast kl. 16.00) och 800:- kväll/helg.
Kombinera gärna visningen med fika på kvarnvinden (max 18 pers.).

Visningsperiod: 21 maj – 30 september 2018

 

Kulturvandring i Röttle by

I den gamla industribyn Röttle by söder om Gränna kan du boka en kulturhistorisk vandring med besök i  Rasmus kvarn, en kvarn med anor från 1600-talet som fortfarande är i drift.

Den kulturhistoriska vandringen tar ca 1½ timma, inklusive besöket i kvarnen. Vandringen går på kuperad stig i ca 1,2 km så tänk på att ha bekväma skor. Pris 1000:- vardag (start senast kl. 16.00) eller 1400:- kväll/helg. Max 60 personer. Kombinera gärna med fika på kvarnvinden (max 18 pers.).

Rekommenderad vandringsperiod: 21 maj till 30 september 2018.

Visning efter önskemål

Vi kan erbjuder visningar med olika inriktningar helt efter era önskemål, till exempel om Amalia och polkagrisarna.
Kontakta oss för mer information genom e-post andree@grennamuseum.se eller per telefon  036-10 38 90.

 
EnglishSwedishRussia