Visningar & Pedagogiska program

Ny basutställning på plats och visningsverksamheten är igång igen. En nyproducerad introduktionsfilm om S A Andrées polarexpeditionen visas kontinuerligt för våra besökare, men den kan också bokas för en grupp, följd av en frågestund med en av våra guider.
För att uppleva Grännas historien ute i staden finns vandringsleden ”Mellan tallar och tullar” med informationsskyltar längs med vägen. Mer information om leden finns här

Du bokar genom e-post andree@grennamuseum.se eller per telefon  036-10 38 90

 

Inför besöket

Ska du besöka museet som grupp? För att besöket ska gå så smidigt som möjligt finns en del saker som är viktiga att tänka på. Här hittar du information som är bra att veta inför besöket samt arbetsblad för skolklasser.

Bra att veta inför besöket
 

Film-och frågestund: Andréexpeditionen 1897

saa_C2_10

Boka vår populäraste visning om S A Andrées polarexpedition.

Er grupp kan boka vår  dramatiserade introduktionsfilm på 15 minuter. Efteråt finns möjlighet att ställa frågor och diskutera expeditionen med en av museets anställda i cirka 10 minuter. Därefter är ni redo att upptäcka museet på egen hand. Vi har två visningslokaler med plats för 30 respektive 40 personer. Är er grupp större kan två filmsalar bokas och gruppen delas mellan dessa.

Tid: 25-30 minuter + tid i utställningen (beräknad tid för hela besöket är cirka 90 minuter).
Antal: Max 40 personer. 
Pris: Entréavgift + 200:-/sal (under museets öppettid) eller 600:- (utanför museets öppettid).

Kvarnvisning: Rasmus kvarn i Röttle by

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I den gamla industribyn Röttle by söder om Gränna ligger  Rasmus kvarn, en kvarn med anor från 1600-talet som fortfarande är i drift. Boka en visning av Rasmus och upplev kvarnens mekanism och känn rörelsen i kvarnen när säden mals till mjöl. Kombinera gärna visningen med fika på kvarnvinden (max 18 personer). Visningsperiod 21 maj – 30 september 2018.

 

 

Skolgrupp          Tid: 30 minuter.
                              Antal: Max 60 personer.
                              Pris: 300:- (vardag -start senast kl. 16.00) eller 800:- (kväll/helg).

Vuxengrupp      Tid: 60 minuter.
                              Antal: Max 60 personer.
                              Pris: 600:- (vardag -start senast kl. 16.00) eller 800:- (kväll/helg).

 

Kulturvandring i Röttle by

I den gamla industribyn Röttle by söder om Gränna kan du boka en kulturhistorisk vandring med besök i  Rasmus kvarn, en kvarn med anor från 1600-talet som fortfarande är i drift. Vandringen går på kuperad stig i ca 1,2 km så tänk på att ha bekväma skor och kläder efter väder. Kombinera gärna med fika på kvarnvinden (max 18 pers.). Rekommenderad vandringsperiod: 21 maj till 30 september 2018.

 

Tid: 90 minuter.
Antal: Max 60 personer.
Pris: 1000:- vardag (vardag -start senast kl. 16.00) eller 1400:- (utanför museets öppettid).

Stadsvandring: I Amalias fotspår

Amalia Eriksson fick 1859 tillstånd att bedriva sockerbageri i Gränna. I tillståndet stod att hon utöver andra godsaker skulle baka ”så kallade polkagrisar”. Tack vare henne är Gränna idag hela Sveriges polkagrisstad. Under denna stadsvandring får er grupp följa hennes fotspår genom centrala Gränna. Vandringen startar och avslutas vid Grenna Museum.

 

 

Tid: 90 minuter.
Antal: Max 60 personer
Pris: 1000:- (vardag -start senast kl. 16.00) eller 1400:- (kväll/helg).

 
EnglishSwedishRussia