Visningar & Pedagogiska program

Om du vill veta mer om Andrées polarexpedition, eller om Grännas historia rekommenderar vi att du bokar en visning utförd av museets kunniga personal.
Du bokar genom e-post andree@grennamuseum.se eller per telefon  036-10 38 90

 

Inför besöket

Ska du besöka museet som grupp? För att besöket ska gå så smidigt som möjligt finns en del saker som är viktiga att tänka på. Här hittar du information som är bra att veta inför besöket samt arbetsblad för skolklasser.

Bra att veta inför besöket
 

S A Andrées polarexpedition

saa_C2_10

Boka vår populäraste visning om S A Andrées polarexpedition.

Gruppen får slå ner och se vår nyproducerade dramatiserade introduktionsfilm på 10 minuter och efteråt finns möjlighet att ställa frågor och diskutera expeditionen med en av museets anställda i ca 10 minuter. Efter detta är ni redo att upptäcka museet på egen hand. Introduktionsfilm och frågestund ingår i entrépriset men, måste bokas i förväg. Vi har två visningslokaler som tar 30 personer var. Större grupper halveras eller bokas in efter varandra. Beräknad tid för hela besöket ca 60 minuter.

 

S A Andrées polarexpedition

saa_C2_10

Vi erbjuder även ett längre program på 40 minuter med introduktionsfilmen på 10 minuter samt programmet ”Min berättelse om Andréexpeditionen” som tar 30 minuter. Programmet genomförs av någon ur museets anställda och är en fördjupning i expeditionen utifrån olika teman. Det kan var expeditionens klädutrustning, kamerautrustning eller mer om expeditionens deltagare. Efter detta är ni redo att upptäcka museet på egen hand. Priserna är 400 kronor för skolklasser t o m åk 9 respektive 600 kronor för vuxengrupper plus entréavgift. Startas visningen efter kl 16.00 tillkommer kvällstillägg på 500 kronor. Vi kan ta max 30 personer på detta program. Större grupper halveras eller bokas in efter varandra. Beräknad tid för hela besöket är ca 80 minuter.

 

Rasmus kvarn i Röttle by

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I den gamla industribyn Röttle by söder om Gränna ligger  Rasmus kvarn, en kvarn med anor från 1600-talet som fortfarande är i drift. Boka en visning av Rasmus och upplev kvarnens mekanism och känn rörelsen i kvarnen när säden mals till mjöl.

Skolgrupp: 30 minuters guidad visning inkl. entré, 300:- vardag (start senast kl. 16.00) och 800:- kväll/helg.
Vuxengrupp: 60 minuters guidad visning inkl. entré, 600:- vardag (start senast kl. 16.00) och 800:- kväll/helg.
Kombinera gärna visningen med fika på kvarnvinden (max 18 pers.).

Kulturvandring i Röttle by

I den gamla industribyn Röttle by söder om Gränna kan du boka en kulturhistorisk vandring med besök i  Rasmus kvarn, en kvarn med anor från 1600-talet som fortfarande är i drift.

Den kulturhistoriska vandringen tar ca 1½ timma, inklusive besöket i kvarnen. Vandringen går på kuperad stig i ca 1,2 km så tänk på att ha bekväma skor. Pris 1000:- vardag (start senast kl. 16.00) eller 1400:- kväll/helg. Max 60 personer. Kombinera gärna med fika på kvarnvinden (max 18 pers.).

 

Visning efter önskemål

Vi kan erbjuder visningar med olika inriktningar helt efter era önskemål, till exempel om Amalia och polkagrisarna.
Kontakta oss för mer information genom e-post andree@grennamuseum.se eller per telefon  036-10 38 90.

 
EnglishSwedishRussia