1 februari–22 mars: Fyra konstnärer från SVK

Nu har en ny utställning öppnat i Galleriet på Grenna Museum!

Fyra konstnärer från Södra Vätterbygdens konstnärer ställer ut verk i olika tekniker.

Den 1 februari öppnade utställningen Fyra konstnärer från SVK – Södra Vätterbygdens konstnärer. Konstnärerna Lisa Atterström, Sigge Broman, Kaarina Launo och Ingela Strandberg ställer ut textil, akvarell, objekt och foto.

Utställningen visas till och med 22 mars, 2020. Fri entré.

Lisa Atterström, född i Jönköping, skapar ofta konst för offentlig miljö och utsmyckning. Hennes verk ger platser och rum ett nytt liv. Till utställningen i Galleriet bidrar hon med storslagna textilier i vibrerande färger.

Sigge Broman är född i Blidsberg, men bor idag i Gränna tillsammans med Ingela Strandberg. Sigge arbetar med akvarell, olja direkt på vägg, blyerts och koppargrafik. Så här beskriver han sin konst i utställningen: “Det finns ingen annan avsikt med mina bilder än att berätta det upplevda i verkligheten som omger mig.”.

Kaarina Launo föddes i södra Finland och har gått konstutbildningskurser i Helsingfors. Hon hämtar inspiration till sin konst från poesi och naturen. Kaarina utformar främst konst av naturmaterial, vilket också är den typ av konst hon har valt att ställa ut i Galleriet på Grenna Museum.

Ingela Strandberg är en mångkunnig målare från Jönköping. Hon har sedan länge skapat stilfulla målningar i olja och akvarell, men hon har även ett intresse för fotografering. I utställningen visar Ingela upp flera av sina vackra foton där hon lyckats fånga snabba händelseförlopp och spännande ögonblickssituationer.

Categories: ,

SVK_Galleriet_Grenna Museum
 
Fler aktiviteter
 
Kvinnokarta_Grenna Museum
Att sätta kvinnor på kartan
Franckska gården: 40-talet i Gränna
 
16–18 oktober: S A Andrées Polardagar
 
EnglishSwedishRussia