14 september–3 november: Trees of green

Utställning i Galleriet med textil och blandteknik av Gunilla Swenson.

Ny utställning i Galleriet på Grenna Museum med textil och blandteknik av Gunilla Swenson!

Utställningen pågår 14 september–3 november.

Vernissage lördag den 14 september kl. 14.00.

Gunilla Swenson växte upp i en konst- och hantverksintresserad familj. Efter studier och arbete i Sverige flyttade hon till Etiopien för att bygga upp en textilverkstad och utbilda kvinnor i en fattig del av landet.

När Gunilla kom tillbaka till Sverige tog hon sig an flera olika frilansuppdrag. Hon skapade då bland annat kostym och scenografi för integrationsprojektet Teaterbussen till Råslätt, en nunnedräkt till Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena och egen design för Designtorget.

Idag är Gunilla utbildad produktutformare och textil- och hantverkslärare och arbetar som slöjdlärare i Gränna. Under sommaren hittade hon tillbaka till sitt eget skapande vilket resulterade i utställningen Trees of green.

Varmt välkomna!

Categories: ,

Grenna Museum_Galleriet

Fler aktiviteter

Kvinnokarta_Grenna Museum
7 november: Vad gjorde kvinnorna när männen skrev historia?
2019: Hus och Folk i Gränna, del 2
En stor ljus byggnad bakom en låg mur och några träd utan löv.
13 november: Icke som en annan människa