Att sätta kvinnor på kartan

Ett pågående samarbete mellan Grenna Museum och Studieförbundet Vuxenskolan i Gränna.

Studieförbundet Vuxenskolan i Gränna har i samarbete med Grenna Museum arbetat med att synliggöra kvinnor i historien under ett par års tid. Under arbetet har det erbjudits föreläsningar, en Wikipedia-kurs (i samarbete med Jönköpings läns museum) och en skrivarstuga. Skrivarstugan resulterade i utställningen ”Den andra halvan av historien” som visades i Galleriet på Grenna Museum.

Skrivarstugan har nu tagit ett nytt steg mot ett nytt kvinnohistoriskt projekt; Att sätta kvinnor på kartan och berätta kvinnors historia, eftersom det fortfarande behövs. Vi kommer nu att leta efter kvinnor och göra en kartläggning som ska resultera i en fysiska karta. Kartan kommer finnas tillgänglig i Grevskapsappen och ska göra det möjligt att följa kvinnornas spår.

Projektet delfinansieras av Riksantikvarieämbetet.

Kvinnokarta_Grenna Museum

Fler aktiviteter

Tretton personer i ett rum från tidigt 1900-tal. Två föräldrar och elva barn. Alla är finklädda. Rummet är dekorerat med stora växter, väggbonader och en kristallkrona.
11 februari: Hus och Folk i Gränna, del 2
En stor ljus byggnad bakom en låg mur och några träd utan löv.
13 november: Icke som en annan människa
Grenna Museum_Galleriet