Frusna ögonblick-Svensk polarfotografi 1861-1980

225.00 kr inkl. moms

Artikelnr: 150 Kategorier: ,

Beskrivning

En stigande temperatur håller på att förändra miljön i polarområdena. Permafrosten tinar, ekosystem förändras och glaciärer smälter bort framför våra ögon. De första försöken att skildra polarlandskapet med hjälp av kamera skedde för mer än 150 år sedan och här visas många av dessa bilderna för första gången. Andra har publicerats förr, men då endast som illustrationer till en text. I den här boken är det bilderna som har fått sätta agendan och vi sätter in dem i ett sammanhang med hjälp av våra berättelser.

I ett stort forskningsprojekt har gamla polarbilder letats upp och digitaliserats för att ta fram bilder av Arktis och Antarktis från förr. Det är en guldskatt som i en del fall länge ruvat i källare och arkiv, men nu samlats i en databas tillgängliga för alla. Här har vi valt ut våra favoriter

Boken är också en hyllning till de fotografer som ofta under stora umbäranden släpade på tunga kameror, framkallningsvätskor och glasplåtar tillsammans med all annan vetenskaplig utrustning. Under färder till sjöss och på lan kämpade de för att utforska detta nya land och fånga frusna ögonblick för framtiden. Nu visar vi vad de såg.

Författare: Per Holmlund och Tyrone Martinsson
Språk: Svenska
Bandtyp: Häftad
Sidantal: 258
Utgiven: 20170105

 
EnglishSwedishRussia