Vi öppnar igen den 20 april

Efter att ha haft stängt sedan början av november öppnar vi igen den 20 april. Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya föreskrifter för bland annat museer som trädde i kraft den 25 mars. Tack vare dessa nya föreskrifter kan vi öppna igen, med vissa restriktioner.

För att kunna ha öppet på ett smittsäkert sätt har vi vidtagit följande åtgärder:

• Begränsat antalet besökare inne på museet till 40.
  • Begränsat antalet besökare inne i butiken till 4.
  • Begränsat antalet besökare i Galleriet till 6.
  • Stängt Franckska gården då lokalen tyvärr är för trång för att kunna hålla ordentliga avstånd till andra besökare.
  • Placerat ut handspritsstationer både i anslutning till receptionen och inne i museet.
  • Bestämt att toaletterna endast är till för museets besökare.
  • Öppnat upp en utgång på museets nedre plan så att besökarna inte behöver använda samma in- och utgång eller riskera att trängas i trappan mellan våningsplanen.
  • Begränsat antalet stolar inne i våra filmsalar.
  • Stängt trappan upp till biblioteket så att museet och biblioteket har varsin entré.
  • Valt att endast ha kortbetalning i kassan.
  • Tagit bort möjligheten att boka visningar inne i museet. På grund av det låga maxantalet besökare kan vi inte heller ta emot grupper.

Observera att även spädbarn räknas som besökare.

För dig som vill besöka oss från och med den 20 april ber vi om följande:

• Använd endast entrén vid Brahegatan.
  • Tänk på att hålla avstånd till de andra besökarna.
  • Tvätta händerna inne på toaletten och/eller använd de handspritsstationer som finns i museet och vid receptionen.
  • Stanna hemma om du känner av minsta förkylningssymtom.

Med dessa restriktioner hoppas vi att ni som besökare ska känna er trygga med att göra ett besök hos oss. Har ni några frågor går det bra att kontakta oss på telefon: 036-10 38 90 eller via mejl: andree@grennamuseum.se