Vi har öppet

Efter att ha haft stängt sedan i början av november öppnade vi igen den 20 april. Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya föreskrifter för bland annat museer.

För att kunna ha öppet på ett smittsäkert sätt har vi vidtagit följande åtgärder:

• Från och med den 15 juli så gäller fritt antal besökare på Polarcenter, i Franckska gården, i Galleriet och i museibutiken. Besökare uppmanas att hålla avstånd.
  • Placerat ut handspritsstationer både i anslutning till receptionen och inne i museet.
  • Bestämt att toaletterna endast är till för museets besökare.
  • Öppnat upp en utgång på museets nedre plan så att besökarna inte behöver använda samma in- och utgång eller riskera att trängas i trappan mellan våningsplanen.
  • Begränsat antalet stolar inne i våra filmsalar.
  • Stängt trappan upp till biblioteket så att museet och biblioteket har varsin entré.
  • Valt att endast ha kortbetalning i kassan.
  • Tagit bort möjligheten att boka visningar inne i museet. För närvarande tar vi inte emot grupper.

Observera att även spädbarn räknas som besökare.

För dig som vill besöka oss från och med den 20 april ber vi om följande:

• Använd endast entrén vid Brahegatan.
  • Tänk på att hålla avstånd till de andra besökarna.
  • Tvätta händerna inne på toaletten och/eller använd de handspritsstationer som finns i museet och vid receptionen.
  • Stanna hemma om du känner av minsta förkylningssymtom.

Med dessa restriktioner hoppas vi att ni som besökare ska känna er trygga med att göra ett besök hos oss. Har ni några frågor går det bra att kontakta oss på telefon: 036-10 38 90 eller via mejl: andree@grennamuseum.se