Nyheter

Nya bidrag till Axel Stake-auktionen

Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa samt Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi stöttar Grenna Museum! De är några av dem som beviljat bidrag i museets avsikt att försöka förvärva Axel Stakes dagböcker från Danskön, Spetsbergen, i anslutning till S A Andrées polarexpedition. Dagböckerna säljs på Stockholms Auktionsverk den 16 juni.


Sommartider

I juni, juli och augusti har Grenna Museum öppet alla dagar i veckan kl. 10.00–17.00. Det enda undantaget är midsommarafton då vi har öppet kl. 10.00–15.00.

Från och med idag, den 1 juni, utökar vi antalet besökare som vi tar in på museet från 20 till 40. Detta tack vare de lättade restriktioner som införs idag.


Kvinnokartan Gränna

Den 19 maj släpps Kvinnokartan Gränna som har skapats av en skrivarcirkel i regi av Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Grenna Museum. Kartan innehåller information om ett antal historiska kvinnor som bott och verkat i Gränna med omnejd. Med hjälp av kartan är det också möjligt att gå i kvinnornas spår och se de platser som kvinnorna är kopplade till.

Grenna Museum har hjälpt till att hitta källor och bildmaterial till kartan. Museet har även stått för redigering och faktagranskning av texterna samt layout av kartan. Från och med idag finns kartan att hämta på Grenna Museum.

 
EnglishSwedishRussia