Nyheter


Nya restriktioner från den 23 december

Med anledning av de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten angående Covid-19 vidtar vi följande åtgärder från och med den 23 december:

  • Max antal besökare inne i Polarcenter: 60 personer (20 på övervåningen och 40 på undervåningen)
  • Max antal besökare i Galleriet: 6 personer
  • Max antal besökare i entréhallen: 6 personer
  • Max antal besökare i butiken: 4 personer
  • Max antal besökare i Franckska gården: 9 personer

På detta vis håller vi gränsen för max 1 person per 10 kvadratmeter.

Fram till den 9 februari kommer vi inte boka in några visningar inne i Polarcenter eller några föreläsningar.

I övrigt uppmanar vi besökarna att hålla avstånd och använda de handspritstationer som finns på utställningens båda plan.

Vi hoppas att våra besökare har förståelse för dessa åtgärder och att ni känner att ni kan besöka oss på ett tryggt sätt.


Beställ senast på söndag 19/12 för leverans innan julafton

Vill du beställa julklappar via vår webbutik? Se då till att beställa senast på söndag, annars är det inte säkert att paketet hinner fram i tid.

Nyheter i webbutiken är dels vår alldeles nya kortlek med Örnen som motiv på baksidan, dels Magnus Carlssons bok om Knut Frænkel som varit slut under en tid. Vill du istället ge bort en upplevelse vill vi tipsa om att ge bort ett presentkort. Det kan användas både till entré och för köp i butiken.


Kulturarvspriset 2021 till Grenna Museum

Grenna Museum får Kulturarvspriset 2021!

Priset delas ut årligen av Svenskt Kulturarv till en person eller en organisation som utmärkt sig inom Svenskt Kulturarvs verksamhetsområde.

Den fulla motiveringen från juryn lyder:
“Den nya basutställningen på Grenna Museum är ett universum som vecklar ut sig åt alla håll. Med utgångspunkt i S. A Andrées polarexpedition får besökaren fördjupa sig i föremål, personhistoria, forskning och tidsanda på ett sätt som gör historien levande och gripande. Tolkning och omtolkning av de dramatiska föremålen är en del av presentationen, och med det senaste inom polarforskningen får besökaren möta samtidens frågor om klimatförändringar och miljö.

Museet arbetar även med Grännas historia och kombinerar det lokala med det arktiska och samarbetar både med forskare och volontärer. För en verksamhet som drivs med små medel men som engagerar publiken och som levandegör ett kulturarv som sträcker sig långt ut i världen tilldelas Grenna Museum årets Kulturarvspris.”

Vi på Grenna Museum tackar ödmjukast för detta fina pris.


Visningar och föreläsningar kan åter bokas från och med 29/9

När restriktionerna lättar ytterligare den 29/9 gör vi det åter möjligt att boka visningar och föreläsningar inne på museet. Det går bra att boka redan nu, men vi kan ta emot grupper först den 29/9.

Klicka på länken nedan för att komma direkt till sidan med visningar, stadsvandringar och föreläsningar, och för att se information om bokning:


Nya öppettider

Nu är sommaren slut och det betyder nya öppettider för museet. Från och med idag, första september, har vi följande öppettider:

Måndag: stängt
Tisdag–fredag: 10.00–16.00
Lördag–söndag: 12.00–16.00


Avveckling av restriktioner

Från och med 15 juli införs steg 3 i avvecklingen av restriktioner. Det innebär bland annat att regleringar som begränsar kvadratmeter per person i inom- och utomhusmiljöer tas bort. Mot bakgrund av det kommer Grenna Museum att från och med den 15 juli öppna upp för besökare utan begränsningar vad gäller antal personer per kvadratmeter.
OBS! Förändringen genomförs under förutsättning att regeringen formellt fattar beslut om att steg tre ska gälla från och med 15 juli. Fortsatt gäller att hålla avstånd, sprita händer och förstås stanna hemma om man är sjuk.

 
EnglishSwedishRussia