Inför besöket

 

Allmän information

Hitta hit 
Grenna Museum – Andréexpeditionen Polarcenter ligger i Grenna Kulturgård. Närmaste busshållplats är “Braheparken”. 

Museets huvudentré är ingången från Brahegatan.
Där leder trappor upp från trottoaren vid busshållplatsen.
Utöver huvudentrén finns två andra ingångar till kulturgården: 
Bergsgatan (samma ingång som till Gränna bibliotek)
Hiss och trappa leder ned till museets reception. 
Torget (samma ingång som till Studieförbundet Vuxenskolan/Gränna Bio)
Ramp och trappa leder till museets reception. 

Bokning 
Bokning av visning görs via telefon eller e-post. Bokningsbekräftelse skickas via e-post till kontaktperson för gruppen. Om du inte mottagit någon bokningsbekräftelse ber vi dig att återkomma så snart som möjligt.

Entréavgifter
Entrépriset per person är detsamma för enskilda besökare såväl som för grupper. Se aktuell prislista.
Reseledare och busschaufförer som besöker museet med en grupp har fri entré. Detsamma gäller pedagoger som besöker museet med en skolklass samt personliga assistenter. 
Skolklasser inom Jönköpings kommun (årskurs F–9) har fri entré. 

Visning/pedagogiskt program 
Utöver entrékostnad tillkommer kostnad för visning.
Vid visningarna Film- och frågestund och Film och guldkorn inleds besöket med en filmvisning. Vi har två filmsalar för max 30 respektive 40 personer. Om er grupp överskrider maxantalet i en sal kan ni boka båda salarna på samma tidpunkt. 

Parkering 
Närmaste parkering finns på torget utanför museet.
Platserna är avgiftsfria, men har tidsbegränsning.
Torget lutar och är belagt med kullersten.

Bussparkering 
Utanför museets entré på Brahegatan finns lokalbusshållplatsen “Braheparken” där det går bra att släppa av och hämta upp gruppen, förutsatt att hänsyn visas gentemot lokal linjetrafik. Det är inte tillåtet att parkera på busshållsplatsen.
Enstaka plats för bussparkering finns på torget i anslutning till Grenna Kulturgård/museet (observera att torget lutar).
Vi rekommenderar den större bussparkeringen nere i Gränna hamn, cirka 15 minuters gångavstånd från museet.

Grupper
Ansvarig för gruppen anmäler gruppen i receptionen vid ankomst.
I anslutning till receptionen finns ett kapprummet, förvaringsskåp och toaletter. Stora väskor och ryggsäckar får på grund av säkerhetsskäl inte tas med in i utställningen. Utställningen är i två våningar, tillgång till hiss finns. Assistanshundar är välkomna i lokalerna.

Om gruppen blir försenad: kontakta oss snarast möjligt. Var medvetna om att andra grupper kan ha bokat visning efter er och att den grupp som anlänt på sin utsatta tid ges företräde.

Under visning
Under pågående visning är vi tacksamma om mobiltelefoner är avstängda och att ni inte fotograferar eller filmar så länge aktiviteten pågår.

I utställningarna
Konstverk och föremål får ej vidröras. Museets uppdrag är att bevara föremålen för alltid, så att även kommande generationer museibesökare kan ta del av dem. Om ni vill fotografera, tänk då på att bilderna inte får användas för publicering, utan enbart för privat bruk. Blixt får inte användas eftersom den skadar föremålen genom sin ljusstyrka.
Respektera andra besökare – flera grupper kan vara på besök samtidigt i huset.
Mat, godis, dricka och glass får inte tas med in i utställningarna.

Skolor
Du som lärare ansvarar för gruppen under hela besöket– gå alltid tillsammans med dina elever. Använd gärna våra pedagogiska arbetsblad.

Avbokning och ändring av bokning 
Avbokning skall ske så snart som möjligt, gärna en vecka innan bokad aktivitet. Om avbokning inte skett innan aktivitetens starttid faktureras kostnaden för aktiviteten. Meddela eventuella förändringar av bokningen så snart som möjligt.

 
EnglishSwedishRussia