Störst mustasch vinner, tro dé!

195.00 kr inkl. moms

Artikelnr: 721 Kategorier: , ,

Beskrivning

S A Andrée än en gång. Men i ett fullständigt omvälvande perspektiv och kontext. Välkommen till boksläpp av Kristina Bergqvists ”Störst mustasch vinner”, på Grenna Museum, fredag den 29 april kl 11.00

 Kristina: ”som för så många andra väckte Nils Strindbergs foton något hos mig… det var 15 år sedan tror jag. Jag blev intresserad av Andrée… läste lite om honom samtidigt som jag tog del av Yoko Onos texter….”draw a map to get lost” och så formades en idé… jag tänkte mig ett fiktivt möte mellan ingenjören och konstnären… man och kvinna… 1800-tal och 1900-tal. Skrev brev till Andrée (Håkan Jorikson) och till Yoko Ono och bad  om deras skostorlek. Tänkte mig till en början att jag skulle tillverka skor åt dem och sen låta dem vandra i varandras skor. Fick svar från båda. Gjorde samtidigt ett projekt på Viebäcks folkhögskola med temat ”ingenjör Andrée möter Yoko Ono” (mycket fint resultat)

Provade många olika gestaltningar… men sen tog det stopp…Idén tog form och fart igen när jag för några år sedan lärde mig bokbindning. Där hittade jag rätt ”form” för mitt projekt. Bild och text. En grafisk berättelse.

Det som intresserade mig det var den tid som skapade en man som Andreé, så därför slutar min gestaltning med att ballongen lyfter och försvinner…..

Min gestaltning fick också ett nytt, mer passande namn ”Störst mustasch vinner”……..tro de´”

 

Kristina Bergqvist kommer från Råneå i Norrbotten. Efter många år i Stockholm är hon sedan en tid bosatt i Värnamo. Kristina arbetar med allt från fotografi till performance, det är idén som får bestämma. Det här är hennes första grafiska berättelse.

Pocket, A4.

Bergkvist, Kristina

 

 
EnglishSwedishRussia