Öppet idag:10:00 – 16:00

a

Franckska gården

Grenna Museum visar upp delar av Grännas rika historia, och våra lokalhistoriska utställningar finner du i Franckska gården, ett hus från 1600-talets mitt. Det är sju små rum med olika teman, till exempel ”decennie-rummet” som nu skildrar Gränna på 1960-talet. Där finns naturligtvis även allas vår Amalia Erikson i sitt kök. I samma rum kan du sjunka ner i en soffa och titta på filmer från Gränna, daterade från 1930-tal till 1960-tal. Innehållet i de sju små rummen kommer att förändras över tid. Just nu visas 1400-tals-svärdet från Vätterns djup och en iscensättning av Fredrik Hård af Segerstads små fina skulpturer – “Biologi i skulptur” – av livet på Reaby Brånsgård omkring 1900. I norra delen av byggnaden visas olika temporära utställningar. Mer information om den utställning som är aktuell finner ni i kalendariet.

På stadens gator och torg finner du också informationstavlor som ger övergripande och korta nedslag i stadens historia. En informationsled finns också på Grännaberget med en härlig utsikt över staden, Vättern och Visingsö.

Franckska gården är den gula byggnaden som ligger utmed Brahegatan, strax söder om torget. Den ligger alltså på samma tomt som museet i övrigt. Huset har sitt namn efter fröken Valborg Franck som perioden 1875–1925 drev privatskola i samma hus. Observera att det är fri entré till utställningarna i Franckska gården.

0
    0
    Varukorg (Cart)
    Tomt (Empty)Tillbaka (Back)