All posts in Okategoriserade

När restriktionerna lättar ytterligare den 29/9 gör vi det åter möjligt att boka visningar och föreläsningar inne på museet. Det går bra att boka redan nu, men vi kan ta emot grupper först den 29/9.

Klicka på länken nedan för att komma direkt till sidan med visningar, stadsvandringar och föreläsningar, och för att se information om bokning:

Från och med 15 juli införs steg 3 i avvecklingen av restriktioner. Det innebär bland annat att regleringar som begränsar kvadratmeter per person i inom- och utomhusmiljöer tas bort. Mot bakgrund av det kommer Grenna Museum att från och med den 15 juli öppna upp för besökare utan begränsningar vad gäller antal personer per kvadratmeter.
OBS! Förändringen genomförs under förutsättning att regeringen formellt fattar beslut om att steg tre ska gälla från och med 15 juli. Fortsatt gäller att hålla avstånd, sprita händer och förstås stanna hemma om man är sjuk.

Vi lyckades tyvärr inte förvärva Axel Stakes dagböcker, de blev alldeles för dyra för oss. Men ett varmt tack till stiftelser, institutioner och privatpersoner som gav oss möjligheten att åtminstone pröva. Ett stort tack också till er som efterskänkt bidraget till framtida behov.

Axel Stakes foto av ballongen Örnen då den lyfter från Danskön 1897.

Nu har vi äntligen öppnat Franckska gården igen. För att kunna hålla avstånd till andra besökare har vi begränsat antalet personer som får vistas inne i Franckska gården samtidigt till 9, med anvisningar om max antal personer i varje rum.

Sedan tidigare finns i Franckska gården en utställning om Grännas 50-tal, fotografier från Gränna-fotografer, Vätternsvärdet, Amalia Erikson och “Biologi i skulptur”. Nu har vi även öppnat en ny utställning: “100 år av kvinnlig rösträtt” där vi uppmärksammar att det i år är 100 år sedan kvinnor för första gången fick rösta i ett riksdagsval i Sverige.

Till Franckska gården är det alltid fri entré. Välkommen!

Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa samt Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi stöttar Grenna Museum! De är några av dem som beviljat bidrag i museets avsikt att försöka förvärva Axel Stakes dagböcker från Danskön, Spetsbergen, i anslutning till S A Andrées polarexpedition. Dagböckerna säljs på Stockholms Auktionsverk den 16 juni.

I juni, juli och augusti har Grenna Museum öppet alla dagar i veckan kl. 10.00–17.00. Det enda undantaget är midsommarafton då vi har öppet kl. 10.00–15.00.

Från och med idag, den 1 juni, utökar vi antalet besökare som vi tar in på museet från 20 till 40. Detta tack vare de lättade restriktioner som införs idag.

 
EnglishSwedishRussia